Informasjon om Blekktjønnhytta

 

Hytta ligger ved utløpet av Blekktjønn, nordvestfor Ørjevatn, og har utsikt over tjønna. Den ligger fint til for turer innover Sauheradfjella der det er mange flotte fiskevatn.

Klikk på: vis større kart - Satellitt - scroll inn og ut på karte

Blekktjønnhytta ble leid i 1974, og ble straks pusset opp og tatt i bruk. En omfattende restaurering ble foretatt i 1997 / 98, og hytta er nå i bra stand og meget tiltalende. Bortimot tusen dugnadstimer ble lagt ned i dette arbeidet.

Hyttekart Grenland Sportsfiskere.pdf Hyttekart Grenland Sportsfiskere.pdf
Size : 2246.154 Kb
Type : pdf

Hytta ligger flott til for turer innover Sauheradfjella. her er det gode muligheter for fiske i mange gode fiskevann, for eksempel Steinbruvatn, Krokvatn, Bølivatn, Steintjønn, Mjågetjønn og Grantjønn (Grassdalstjønn).

Hva med en tur til Ørnenuten (811 moh) med flott utsikt oppover i telemark? Dette er noe av det flotteste området på Sauheradfjella. er det en av våre hytter en skal ligge på for å plukke molter er det her.

Det er greit å fiske i Blekktjønn der hytta ligger. Men bare 15 min. unna ligger Bølivatn. Terrenget her er herlig med tegn til høgfjell og vill fjellskog. Bølivatn kan stå som illustrasjon på hvordan det var med surhet og fiskebestand i nesten alle vatna våre: I 1946 og utover var pH 5,4 - 5,8 og vatnet var fi skerikt. Fra 1955 ble vatnet surere, og i 1958 var det fisketomt. Siden 1969 er vatnet kalket og fisk satt
ut. I dag er det bra med fisk der.

Et fint turmål er Steinbruvatn 702 m.o.h. For mange er dette «selve vatnet». Dette er lett å forstå når en ser vatnet og det vennlige lendet. Og ikke minst fisken. Flere andre vatn er verdt å prøve fiskelykka i. Resepten er et godt kart, godt fottøy og fiskestang.

Dette er noe av det flotteste området på Sauheradfjella. er det en av våre hytter en skal ligge på for å plukke molter er det her. Det er et stykke å gå om vinteren, men en kan gå på ski fra Dale og fra Svanstul. Det er også muligheter for snøskutertransport fra Dale.

Praktisk informasjon

Røyking er ikke tillatt inne på hyttene våre.
Hunder skal ikke være i møbler eller senger. Hundeskitt rundt hytta fjernes.

Kjørevei, parkering og adkomst:
Ca 55 minutter å kjøre fra Skien. Ta av fra Bestulveien over Dale bru. Det er den tredje skogsbilvegen som tar av til venstre, ca. 6 km etter Luksefjell kapell. (Skilt til Sommerseter). Etter ca 1 km er det bom ved Øvre Dale. Kjør ”rett fram” i forhold til stikkveiene som tar av. Du kommer til Bonntjønn på høyre side; og etter 2 motbakker til ser du Ørjevatn nede til venstre. Ta til venstre i nordenden av Ørjevatn og kjør til vegen slutter. Da har du kjørt 12,5 km fra Luksefjell. Derfra er det ca 20 minutter å gå til hytta.
Om vinteren blir det brøytet parkering innenfor bommen. Løypenettet fra Svanstul går rett i nærheten. Mulighet for snøskutertransport

Rom og sengeplasser:
Hytta har ett oppholdsrom med kjøkken og 3 x over/underkøye, altså inntil 6 sengeplasser.

Oppbevaring av mat:
Ingen kjølemuligheter på hytta.

vann:
Hentes i bekken fra Blekktjønn, litt myrsmak, men greit til mat og vask. Ta ev. med drikkevann.

Prammer og fiskemuligheter: Blekktjønn er på 36 mål og ligger 633 moh. Det er greit å fiske der, men vi har valgt å ikke ha pram i dette vannet. Derimot er det pram i Bølivatn, 102 mål og 689 moh, ca 20 min. å gå. Årene er låst i båten. Ellers er hytta et ypperlig utgangspunkt for turer innover til Steinbru og Sauheradfjella, helst med, men også uten fiskestang.

Kjøretillatelsen gjelder:
”Blå veier,” dvs. hele veien du har kjørt inn fra Dale med alle avstikkere og opp til Eiangen, samt Grantjennveien som går forbi Lonahytta.

Annet:
Blekktjønn er et suverent utgangspunkt for molteturer.