Informasjon om Gunhildsbu

 

Hytta ligger ved Homvatn mellom Åmotsdal og Øyfjell, 793 moh. Den ble flyttet hit etter å ha fungert som OL-hytte på Lillehammer i 1994. GS har leid den siden 1999. Dette er ei hytte med betydelig mer komfort enn de andre GS-hyttene. Her er strøm, TV, dusj og WC. Gunhildsbu er aktuell året rundt. Fiske, bading, molteplukking, fjellturer, skiturer og isfiske er noen av aktivitetene. Det er sandstrand 20 meter fra hytta, og om vinteren blir det kjørt opp skiløyper. Muligheten for å kjøre til høyfjell og alpinanlegg i Rauland er et pluss for mange, det er 23 km å kjøre til nærmeste alpinanlegg, Rauland Skisenter.

Klikk på: vis større kart - Satellitt - scroll inn og ut på kartet

Hytta ligger ved Homvatn mellom Åmotsdal og Øyfjell, 793 moh.

Hyttekart Grenland Sportsfiskere.pdf Hyttekart Grenland Sportsfiskere.pdf
Size : 2246.154 Kb
Type : pdf

Vi har fiskerett i 3 vann, Homvatn, Rotjønn og Bjortjønn. Homvatn er på 700 mål. Det er mye fisk i vanna, mye småfisk, men det er noen riktig store der også. For de som liker at fisken napper, er det lett å få røye både sommer og særlig på vinteren. Husk maggot til isfiske

Nærmeste kolonialforretning er i Åmotsdal, 11 km mot Seljord. Til Høydalsmo er det 21 km. Hvis du er interessert i kunstutstillinger, er det flere å velge mellom om sommeren. De nærmeste er Eva Bull Holte Museum på veien mot Åmotsdal og Galleri Straume mot Høydalsmo.

Praktisk informasjon

Røyking er ikke tillatt inne på hyttene våre.
Hunder skal ikke være i møbler eller senger. Hundeskitt rundt hytta fjernes.

Kjørevei, parkering og adkomst:
Korteste veg er å kjøre Seljord - Åmotsdal, ca. 12 mil fra Skien, 37 km fra Seljord. Etter kommunegrensa mellom Seljord og Vinje er det 900 meter til du skal ta av stikkveg til venstre, merket Gunhildsbu. Etter 200 meter vinterbrøyta veg kan du parkere foran den tredje hytta langs denne vegen.
Velger du å kjøre om Høydalsmo, blir det vèl 1,5 mil lenger.

Rom og sengeplasser:
Stue med kjøkkenkrok og peis. 3 soverom med til sammen 1 dobbeltseng, 2 dobbeltkøyer, 1 enkeltseng samt 2 enkle overkøyer. (9 sengeplasser for gode venner).

Oppbevaring av mat:
Kjøleskap.

Vann:
Varmt og kalt vann fra brønn sammen med nabohyttene.

Prammer og fiskemuligheter:
Vi har fiskerett i tre vann. Det ligger flere ulåste prammer ved brygga nedenfor hytta som kan brukes etter ønske. Det ligger også plastbåter i Rotjønn, rett nord for Homvatn, og i Bjortjønn et par km lenger mot sør. Vi har rett til stangfiske og oterfiske. Grunneier holder alle prammene, som benyttes sammen med andre leietakere.

Annet:
Om vinteren er det tilgang på et stort nett av oppkjørte skiløyper.