Informasjon om Stengestad

 

Da Bjørkedalsstua ble brent i 1979, fikk foreningen tilbud om å overta Stengestadhytta. Bjørkedalsstua lå mellom Stengestadvannet og Blokkvann.

Klikk på: vis større kart - Satellitt - scroll inn og ut på karte

Hyttekart Grenland Sportsfiskere.pdf Hyttekart Grenland Sportsfiskere.pdf
Size : 2246.154 Kb
Type : pdf

På Stengestad er det to boenheter som leies bort samlet. Hovedhytta består av ett oppholdsrom og to soverom. Stallen har ett oppholdsrom med køyer. Hytta ligger flott til i sørenden av Stengestadvannet og er en fin familiehytte med gode bademuligheter.

Hytta ble bygd i 1950 for å huse mannskap til å drive kjerrat (taubane i forbindelse med tømmerdrift) som ble montert i vika vest i vannet. Anlegget var motorisert. Taubanen gikk ned til Øvre Blesa. Denne var i drift til veien kom. En kan ennå se rester av banen, markert med stipla linje på kartet.
Det hører med to båter i Stengestadvannet. Vannet har bra med fisk. I Stengestadområdet finnes det fire andre vann en kan fiske i, Bukketjern, Blokkvann, Smalvann og Merratjern. Her er det muligheter for fine fangster. Den store steinen i Stengestad er et landemerke og blir kaldt Skipet.
Det er fine områder for bærplukking. Stengestadhytta er tilrettelagt for funksjonshemmede. Hytta ligger vanskelig tilgjengelig på vinteren da det ikke er oppkjørte løyper i området. en kan gå på ski fra Mo, en avstand på 6 km.

Praktisk informasjon

Røyking er ikke tillatt inne på hyttene våre.
Hunder skal ikke være i møbler eller senger. Hundeskitt rundt hytta fjernes.

Kjørevei, parkering og adkomst:
Ca 30 minutter å kjøre fra Skien. 2 kjøretillatelser følger hytta. Kjør mot Luksefjell. Ta av på skogsbilveg som går på høyre side av elva 150 meter etter at det er slutt på asfalten (etter motorsportbanen). Vèl 6 km på bomveg. Se etter en liten avkjørsel til venstre ned til hytta når du er oppe av alle bakkene. Ser du vannet har du kjørt for langt. Parkering utenfor hytta.

Rom og sengeplasser:
Leier du Stengestad, disponerer du to hytter, hovedhytta og ”stallen”, som også er innredet med kokeplass og breie over- og underkøyer. Hovedhytta har oppholdsrom med langbord og kjøkkenkrok, gang og 2 soverom. I soveromma er det til sammen 2 sett breie over- og underkøyer og 1 sett enkle over- og underkøyer

Oppbevaring av mat:
Lem i kjøkkengulvet til et kjølig rom på begge hyttene.vann:
Bra vann i Stengestad vann.

Prammer og fiskemuligheter:
Du disponerer 2 prammer, og det er lov til å fiske med oter. Stengestadvann er 552 mål og ligger 469 moh.Av aktuelle vann å gå til finner du på kartet Merratjenn, Smalvann og Bukketjenn.

Kjøretillatelsen gjelder:
”Røde veier” dvs. foruten veien til hytta og videre så langt den går, kan du kjøre veien på vestsida av Fjellvannet forbi Sildrevika, eventuelt videre til Horta, samt til Stodalstjønn og Blokkevann.

Annet:
Hytta er delvis tilpasset bevegelseshemmede. Som det kommer fram er den godt egnet hvis mange vil reise på tur sammen. Gjerne flere familier eller flere generasjoner.
Gode bærtrakter omkring Stengestad.